Kovács Kámea Vivien egyéni vállalkozó

Vállalkozás székhelye: 9022 Győr, Bajcsy-Zsilinszky út 59. Fszt. Térkép
Adószám: 79437422-1-28
E-mail cím:
Telefonszám:
Tevékenység:: Strandbüfé üzemeltetése.

Az elképzelésem a tervezési folyamat alatt sem változott meg. Egy olyan vendéglátóegység üzemeltetése a célom, ahova szívesen jönnek és elégedetten járnak vissza a vendégek. Ezt KATA-s egyéni vállalkozóként szeretném megvalósítani "palacsinta-, lángos- pizzasütés; Falatozó (büfé), hidegkonyhás büfé szolgáltatás" területén (ÖVTJ szám: 561003; 561006) győri székhellyel.
A vállalkozásom indításához nem szükséges szakirányú végzettség, illetve nem engedélyköteles, csupán bejelentéshez kötött.
Korábbi tapasztalataim és a vendéglátás, ételek iránt érzett vonzalmam ösztönöz arra, hogy saját büfét nyissak, amelynek sikerességéhez reményeim szerint hozzájárul majd precizitásom, kiváló kapcsolatteremtési készségem, nyelvtudásom és terhelhetőségem, valamint a szakmában töltött gyakorlatom. Hiszen a büfében töltött két nyári szezon alatt elsajátítottam a gyakorlati tudnivalókat, mind az ételek elkészítése terén, mind a váratlan szituációkat illetően. Megtanultam a pénztárgép kezelését, az árukészlet nyilvántartását, rendelését, valamint a vevőkkel való kommunikálásban, bánásmódban is sokat fejlődtem.
Fő profilomnak megfelelően megfizethető, jó minőségű alapanyagból készült ételekkel szeretnék vásárlókat szerezni nyáron a Balaton partján, a többi hónapban fesztiválokra, rendezvényekre települnék ki. Kezdetben mobil büfé-faházból sima és laktózmentes termékek (sajt, tejföl, túró) felhasználásával készült lángost és palacsintát, valamint üdítőt árulnék, amelyet a következő években kibővítenék más street food jellegű ételekkel, alkoholos italválasztékkal.
A büfé nyaranta a hétvégi napokon 10:00-tól 18:00-ig üzemel; a többi alkalommal pedig hétvégén, a rendezvény időpontjához igazítva.
A büfében kezdetben egyedül fogok dolgozni, a későbbiekben amennyiben szükségem lesz munkaerőre, azt alvállalkozó bevonásával oldom meg.
A vállalkozásom termékeit helyszíni értékesítés keretében fogom eljuttatni a vevőkhöz, elérhető lesz a helyben fogyasztás, amit kinti bútorokkal fogok kényelmesebbé tenni.
Egy olyan irányba szeretném terelni vállalkozásomat, amely nem csak egy hiánypótló szolgáltatást nyújt az ételallergiában szenvedőknek, hanem környezetbarát alapanyagokkal, eszközökkel dolgozva elősegíti a föld fenntarthatóságát is. Pálmaolaj helyett más növényi olajat fogok használni az ételekhez, műanyag tányérok helyett papírtálcán szolgálom ki az ennivalót, valamint a hulladékot szelektíven gyűjtöm. Ezek mellett az eszközök, amikkel dolgozom, illetve a székek és asztalok szigorúan műanyag mentes anyagból kerülnek előállításra.
Ugyan a strandokon és a fesztiválokon is jelen van az ételt, italt kínáló konkurencia, de nagyobb részt frissensülteket, fagylaltot, kürtöskalácsot árulnak.
Célcsoportom a laktózérzékeny fogyasztók mellett a kisgyerekes családok, biciklisek, kutyások, akiket a számukra fontos és/vagy szimpatikus kellékekkel, eszközökkel tudom majd odacsábítani, gondolok itt az etetőszékre, bicikliállványra, jutalomfalatra.
Az árképzési elvem a versenyszerű árképzés. Figyelembe véve a szektor az előző éves árait, valamivel a versenytársak árai alá menve egy enyhébb árelőnyre teszek szert majd.
A realitás talaján mozogva, tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a 600-1000 forintos ár között mozgó lángos és a 250-300 forintos palacsinta leggyakrabban a strandolóknak és fesztiválozóknak elfogadható, mint ahogyan a 300-500 forintért kínált ásványvíz és üdítő is.
A pályázati támogatásból a megélhetésem mellett vállalkozásom első lépcsőjét kívánom megvalósítani, mint a szükséges berendezések beszerzése (konyhai gépek, padok, asztalok...), valamint a büfé pontos koncepciójának, logójának, teljes imázsának kidolgozása.
A fennmaradó kiadások költségét - büfé bérleti díja, könyvelő, banki költségek, anyagköltség, KATA adózás, üzemanyagköltség, iparűzési adó... - a bevételemből fogom fedezni, ami a terveim szerint az első évben eléri a 8 886 500 Ft-ot.
Szeretnék olyan szolgáltatást kiépíteni az első két évben, amivel a vásárlók elégedettek és szívesen ajánlják másnak is a büfét. A második évet követően szeretném a melléktevékenységem háttérbe szorítani, hiszen a bevételek már elegendőek lesznek a büfé fenntartásához, valamint remélhetőleg a járvány is alábbhagy.
A 3-4 évtől szeretnék nagyobb helyiséget bérelni és nyáron alkoholos italokat (sör, fröccs), főtt kukoricát és jégkrémet; télen forralt bort, rétest is árulni. Ezzel növelve a a bevételt, ami elérné a 9. 500 000 - 10. 000 000 Ft-ot kizárólag a vállalkozásom főtevékenységéből.
A hosszabb távú terveimben (5-10 év) szerepel a saját üzlethelyiség vásárlása, ahol a termékkínálat tovább bővülne frissensültekkel, hamburgerrel, hot doggal.
A COVID19 világjárvány kapcsán életbe lépett intézkedések és korlátozások következtében nem tudom a vállalkozásom megalapítását követően azonnal elindítani a főtevékenységem,ezért végzettségemnek megfelelően weboldal készítésből számítok bevételre az első hónapokban.


Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány| 9024 Győr, Bakonyi u. 4/A.| +36-96/512-531|