Molnár Balázs egyéni vállalkozó

Vállalkozás székhelye: 9551 Mesteri, Vak Béla út 3 Térkép
Adószám: 56883626-1-38
E-mail cím: molnar1118@gmail.com
Telefonszám: +36304428955
Tevékenység:: Főtevékenység: Kézműves Street Food ételek árusítása Melléktevékenység: 749015 - Minőségbiztosítási ügyintézés, tanácsadás egyetemi végzettségem alapján

Az én vállalkozásom célja, egy modern Street food éttermet létrehozni Celldömölkön.A főtevékenysége gyorsétteremi étkeztetés lenne, melyet Katás egyéni vállalkozóként valósítanék meg. (ÖVTJ száma: 561005 - Falatozó (büfé);melegkonyhás büfé)
A vállalkozás fő profilja tehát, a kézműves hamburgerek és tészták lennének, melynek elkészítése, egyszerű még is igen nagy fokú figyelmet igényel a minőségi alapanyagok beszerzése. Manapság egyre nagyobb értéket képviselnek, a minőségi alapanyagból készült gyorsétteremi ételek.
Az ötletem létjogosultságát az adja, hogy a tavalyi év folyamán több hónapot is eltöltöttem ebben a városban, amíg a szakdolgozatomat készítettem és személyesen tapasztaltam meg ,hogy ez egy igen nagy piaci hiányosság. Celldömölk és vonzásköre közel 20.000. embert fedd le, ez kellően nagy vevőkört jelentene egy ilyen vállalkozásnak.
Az én tudásom( Műszaki Menedzser szakon végeztem), gazdálkodás és minőségbiztosítás területén nagy szaktudással rendelkezem ,illetve olyan kapcsolatokkal akik potenciális beszállítóim lehetnek ,ha elindítom a vállalkozást. Az ételek elkészítéséért egy megfelelő szakember felelne, akivel már meg is egyeztünk az étlap kialakításában.
A vállalkozásnak meg kell felelnie szigorú hatósági szabályozásoknak és a törvény előírja ,hogy szakképzettséggel kell rendelkeznie annak aki ilyen tevékenységet végez. A hatósági engedélyek beszerzésére 60 napom áll majd rendelkezésre (Felir szám,Vásárlók könyve, egyéb engedélyek) A szakképzettséget pedig megfelelő munkatárs kiválasztásával váltom ki.
Saját erőforrásomként rendelkezem épülettel, melyben a vállalkozás székhelye lesz és ezen felül saját tőkét is helyezek bele az indulásba, 2.400.000.Ft értékben. Nagyon sok eszközzel már most is rendelkezem(hűtők, főzési kellékek, berendezések) ,amelyet a vállalkozás részére tudok bocsátani. Ezen felül nagy szakmai tapasztalattal rendelkezem a minőségbiztosítás területén,így a hatósági elvárásoknak könnyebben fogok tudni eleget tenni.
Magas minőségű gyorsétteremi szolgáltatást szeretnék ,nyújtani. Kézműves hamburgerek, olasz tésztafélék és mexikói ételek, saláták kombinációja lenne megtalálható az étlapon. Ezen ételek ,mind gyorsan elkészülnek még is nagy hozzáadott értéket képviselnek. Jelen helyzetben csak elviteles formában működne az étkezde.
A prémium termék előállítása költséges, így ennek az árazásban is meg kell jelennie. Ellensúlyozó erő ,hogy kis város, így a nagyobb települések piaci áraihoz 15-20%-kal olcsóbban kell adnom a terméket. Az árak 1.000.-1.500. Ft-os sávban fognak mozogni, ezek azok az árak amiket ,egy helybéli ember elkölthet egy étkezésre negatív érzések kiváltása nélkül. A nyitvatartási ideje minden nap 11-8-ig (nyári időszakban akár 10-ig). Ez lehetővé teszi az egyéb feladatok elintézését a munka megkezdése előtt. Az első évben csak 1 főt foglalkoztatnék magamon kívül, mivel idő kell ameddig egy ilyen hely kellő népszerűségre tesz szert. A további célok között szerepel, hogy minél több embert lehessen foglalkoztatni. Több beszállítómmal már most megegyeztem ,így olyan partnereim lesznek mint, Vents Hungary Bodorvent KFT( szellőzési és fűtési rendszerek kialakításában segítenek), Keresztesi Komplex Kft( vegyi és csomagoló ipari beszállítom lenne) és Metro áruház pedig a nyersanyag és egyéb eszközök beszállításában segítene.
Főbb célcsoportjaim a fiatalok és a 18-35 éves korosztály hiszen ők fogékonyabbak ezekre a fajtájú ételekre.Jelen pandémiás helyzet miatt, egyenlőre csak az elviteles formában működne az étkezde, mely a későbbiek folyamán átállhat a helyben fogyasztásra is.
Az első éves tőkeigény az általam nem rendelkezésre álló eszközök és egyéb átalányköltségek teszik ki. Melyeket a folyamatos bevételekből szeretnék apránként megvásárolni. Ezen felül nagy részt tesz ki a telephely bérlése/ üzemeltetése, a nyersanyag beszerzése és a saját foglalkoztatási költségem, melyet a pályázati támogatás felhasználásával szeretnék finanszírozni.
Az első évben a pandémia miatt eléggé nehéz a bevétellel kalkulálni , így célom ,hogy a befektetett energia megtérülése és a piaci részesedésből való megfelelő rész megszerzése. Az első pár hónapban az engedélyek beszerzéséig a mellek tevékenységem fogom előtérbe helyezni,ÖVTJ:749015-Minőségbiztosítási Tanácsadás, hogy ez által is bevételt generáljak és minél jobb anyagi háttérrel vághassak bele a főtevékenységembe.
A második évtől szeretnék folyamatosan fejlődni célom ,hogy több embert is tudjak foglalkoztatni és folyamatosan új technológiák bevonása a gyártási folyamatokba. Fontos számomra a környezet minél kisebb kárósítása ,így a távlati céljaim között szerepel a megújuló energiák bevonása is.
Összegzésként ,tehát egy kézműves Street food étterem kialakítása a célom, amit a már megszerzett tudásommal vezetném. Egy olyan városban ,ahol nagy számú fiatal van jelen, még is kicsi a piaci konkurencia.


Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány| 9024 Győr, Bakonyi u. 4/A.| +36-96/512-531|