KÖTELEZŐ MENTORI ADATSZOLGÁLTATÁS

2021.03.01

A GINOP 5.1.9-17 felkészítő program keretében indított vállalkozásoknak a felkészítő szervezet felé adatszolgáltatási kötelezettségük van a vállalkozási tevékenységük előrehaladásáról. Ezen adatszolgáltatást a Mentorok segítségével, a 3000000.hu oldalon elérhető formanyomtatvány kitöltésével kell teljesíteni.

A megalakult vállalkozásokat a Mentorok keresik a támogatási időszak 1., 5., 9. és 12. hónapjában. Ezek közül az 5. és a 12. hónapban kell a kötelező adatszolgáltatási űrlapot kitölteni, melyet bejelentkezést követően a 3000000.hu oldalon a bal oldali menüben, a Tanácsadás, mentorálás/Egyéni igénylések menüpont alatt tudnak elérni az adott hónapban a Mentor által megnyitott Mentorálás-időszaki típusú mentorálás részleteiben.

 

Az adatszolgáltató űrlap kitöltésével várja meg, amíg a mentorok keresik Önt!

 

MENTORÁLÁS: A Támogatott a - TSZ szerint - a vállalkozás megalapítását követően az egyéni mentorálási szolgáltatásokat köteles igénybe venni, legalább 2 alkalommal, a mentorral együttműködni, a programmal összefüggésben az általa kért okiratokat és adatokat átadni. Különösen vonatkozik az alábbiakra:

  • a létrehozott vállalkozás alapadatai;
  • a létrejött vállalkozás támogatás-felhasználás alatti működéséhez tartozó gazdálkodási tényadatok;
  • a támogatásigénylés és elszámolása (időközi és záró beszámolók, kifizetés igénylések) tényadatai.

(Támogatási Szerződés 2.3.2 pont)

A mentori tanácsadó-támogató és nyomon követő tevékenység a vállalkozás indítástól (bejegyzéstől) kezdődően legalább 12 hónapig folyik minden Támogatott számára, ami 3 óra egyéni mentori segítségnyújtást jelent díjmentesen minden új vállalkozás részére.

 

Vállalkozása adatait alapításkor, majd a működését jellemző adatait a MÁK támogatói okiratba foglalt beszámolási kötelezettségeivel összhangban (ebben is segít a mentor) szükséges közölnie a vállalkozás megalapításától számított 5. hónap és 12. hónap végén.

 

FONTOS!

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a fenti adatszolgáltatás nem azonos a MÁK támogatói okiratban előírt beszámolási kötelezettséggel, és nem is váltja ki azt. A projekt előrehaladásáról szóló kötelező beszámolót minden esetben a MÁK felületén szükséges benyújtani, figyelve a határidő betartására. A beszámoló határidőre történő benyújtásának elmulasztása jogvesztő hatályú, és a MÁK támogatás visszavonását eredményezi

 

Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány| 9024 Győr, Bakonyi u. 4/A.| +36-96/512-531|